Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Επίσκεψη Σαρακατσάνων Χοροδιδασκάλων από τη Βουλγαρία στην Κομοτηνή!

Tην Παρασκευή 24 Απριλίου επισκέφθηκαν το Σύλλογο μας, 10 Σαρακατσάνοι χοροδιδάσκαλοι από τη Βουλγαρία, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου σε εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «LEONARDO DA VINCI» στα πλαίσια της «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» Ενηλίκων, επ’ ωφελεία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας με διοργανωτή το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου.

Τους χοροδιδάσκαλους συνόδευαν η Γεν . Γραμματέας και ο ταμίας του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου κ. Μαρία Κλειτσιώτη και Ευάγγελος Γαλαζούλας αντίστοιχα.
Στα γραφεία του Συλλόγου μας τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γεώργιος Νάκος , ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. κ. Στέφανος Κούκλαρης, ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Βασίλης Σερμπέζης και ο πρώην Πρόεδρος κ. Γεώργιος Σερμπέζης.


Στα γραφεία του Συλλόγου έγινε παρουσίαση του ντοκυμαντέρ ''Οι Σαρακατσάνοι της Θράκης'' από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Γεώργιο Νάκο,

και παρουσίαση των χώρων και της ιστορίας της πολιτιστικής μας στέγης από τον πρώην Πρόεδρο κ. Γεώργιο Σερμπέζη.

Στην συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης όπου έγιναν μαθήματα παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών από τον Αναπληρωτή Καθηγητή και επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Βασίλη Σερμπέζη.

Οι χοροδιδάσκαλοι που μας επισκέφθηκαν είναι οι:
Έλενα Δημήτροβα Κοζάροβα από Ρετζίτσα (Elena Dimitrova Kozareva-Retsitsa),
Γιάνκο Σπύροβ Μπίκοβ από Σαμακώβ (Yanko Spirov Bikov-Samokov),
Αγγελίνα Κωνσταντίνοβα Χρίστοβα από Καζανλάκ (Angelina Kostadinova Hristova-Kazanlak),
Χρίστο Νικόλοβ Χριστόβ από Σλήβεν (Hristo Nikolov Hristov-Sliven),
Πέτυα Ανγκέλοβα Γιάνεβα από Τσότσοβο (Petya Angelova Yaneva-Chochoven), Σύλβια Μαρίνοβα Συμεώνοβα από Τσότσοβο (Silviya Marinova Simeonova-Chochoven),
Κατερίνα Γιάνκοβα Κώστοβα από Μαγκλίζ (Katerina Yankova Kostova-Magliz),
Βελίνα Γεωργίεβα Γεωργίεβα από Κότελ (Velina Georgieva Georgieva-Kotel),
Γιάννα Μιχαήλοβα Χρίστοβα από Κάρλοβο (Yana Mihaylova Hristova-Karlovo),
Κωνσταντίν Γεωργίεβ Χρίστοβ από Κάρλοβο (Kostadin Georgiev Hristov-Karlovo).


Προβολή εκδήλωσης του Συλλόγου μας από την τηλεόραση


Σήμερα στις 20:15 το τηλεοπτικό κανάλι της Εκκλησίας 4Ε θα παρουσιάσει την εκδήλωση του Συλλόγου μας σχετικά με την παρουσίαση του ντοκυμαντέρ ''Οι Σαρακατσάνοι της Θράκης''.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Οι Σαρακατσάνοι της Θράκης


Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ''Αρκάδια'' έγινε η παρουσίαση του ντοκυμαντέρ ''Οι Σαρακατσάνοι της Θράκης'' την Πέμπτη 2 Απριλίου. Την εκδήλωση τίμησαν όλες οι τοπικές αρχές, Σύλλογοι Σαρακατσάνων Αν. Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και πολλοί Σαρακατσάνοι της περιοχής.
Μετά την παρουσίαση ο Σύλλογος μας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Νομάρχη Ροδόπης κ. Αρη Γιαννακίδη για την προσφορά του στο Σύλλογο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γεώργιος Νάκος
επιδίδει τιμητική πλακέτα στο Νομάρχη κ. Αρη Γιαννακίδη.

Από αριστερά: Καραχάλιος Γιώργος-Σκηνοθέτης, Νάκος Γεώργιος-Πρόεδρος ΜΣΣΘ, Χατζόπουλος Νικόλαος-Μελος ΜΣΣΘ, Γιαννακίδης Αρης-Νομάρχης