Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Εκδρομή στη Βουλγαρία!


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης διοργανώνει 2ήμερη εκδρομή στο Σαμοκόβ Βουλγαρίας για τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών & Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσάνων Βουλγαρίας για τον φλάμπουρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 7 Νοεμβρίου
06:00 Αναχώρηση από Κομοτηνή (μπροστά στον Κωτσόβολο) για Σάμοκοβ
15:00 Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών & Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσάνων Βουλγαρίας στο Σάμοκοβ
20:00 Σαρακατσάνικο Γλέντι στο Μπόροβετς
(Διανυκτέρευση σε δίκλινα με πρωινό)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου
9:00’ Αναχώρηση για επίσκεψη στο μοναστήρι Ρίλα
15:00’ Αναχώρηση για Κομοτηνή

Συμμετοχή 70€/άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο κ. Νάκο Γεώργιο [Κιν. 6938943207]
το αργότερο μέχρι Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
(Θέσεις περιορισμένες)

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Εμφανίσεις Χορευτικού 2009

Το καλύτερό τους εαυτό έδωσαν για ακόμη μία χρονιά τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης, εκπροσωπώντας άξια το σύλλογο και έτσι όπως του αρμόζει, στις πολυάριθμες εκδηλώσεις, εντός και εκτός νομού Ροδόπης, που καλέστηκε να συμμετάσχει.
Οι άνδρες με τη λεβέντικη χάρη και οι γυναίκες με τη σεμνότητα και την ταπεινότητα, έδιναν γνήσιο χρώμα παράδοσης, όπως αρμόζει σε ένα Σαρακατσάνικο συγκρότημα, σε κάθε εκδήλωση και εισέπρατταν το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Τα μέλη του χορευτικού, παρά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους, στην καθημερινή τους ζωή, δεν αρνήθηκαν ποτέ και συμμετείχαν με τη θέλησή τους στην κάθε εκδήλωση και στις πρόβες που πραγματοποιούνταν, για να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι και με μοναδικό σκοπό τη διάδοση της Σαρακατσάνικης παράδοσης.

Το χορευτικό συγκρότημα συμμετείχε στον ετήσιο χορό του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2009, στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Διαλαμπής Ροδόπης στις 25 Ιανουαρίου 2009, στα Ελευθέρια Θράκης στις 14 Μαϊου 2009, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σαπών Ροδόπης στις 17 Μαϊου 2009, στις εκδηλώσεις του Δ.Δ. Διαλαμπής Ροδόπης στις 20 Μαϊου 2009, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Θρησκευτικού συλλόγου Αγίας Μαρίνας Ιμέρου Ροδόπης στις 12 Ιουλίου 2009, στο 28ο περιφερειακό Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων στην Ελατειά Δράμας στις 18 Ιουλίου 2009, στις εκδηλώσεις του συλλόγου γυναικών Παλλαδίου Ροδόπης στις 19 Ιουλίου 2009, στο 9ο τοπικό Ξανθιώτικο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Λειβαδίτη Ξάνθης στις 26 Ιουλίου 2009, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Καρυδιάς Ροδόπης στις 4 Αυγούστου 200,9 στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κάρυανης Ν. Καβάλας στις 22 Αυγούστου 2009 και στις εκδηλώσεις του Δ.Δ. Γλυκονερίου στις 29 Αυγούστου 2009.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι στην Ελατειά Δράμας και την επιστροφή του, τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην Κομοτηνή, τα μέλη του χορευτικού, δεν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν την αμέσως επόμενη βραδυά, στις εκδηλώσεις του συλλόγου γυναικών Παλλαδίου. Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα άτομα του χορευτικού, γιατί με την παρουσία τους, έδειξαν ότι υπάρχει μέλλον, είναι άξιοι συνεχιστές και πως δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ η σαρακατσάνικη παράδοση, παρά την κρίση που περνάει γενικά η ελληνική δημοτική παράδοση.