Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Δράσεις Συλλόγου

Διάφορες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας το τελευταίο χρονικό διάστημα:


1) Στις 24-4-2014 αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας αποτελούμενη από τον πρόεδρο Νάκο Γεώργιο και τα μέλη του ΔΣ Μπίκου Γιάννα, Μπάτζιου Γιάννα και Λεοντίδου Ειρήνη επισκέφθηκε το Γηροκομείο Κομοτηνής και προσέφεραν αυγά, πίτες καφέ και καλούδια. Τις Σαρακατσάνικες πίτες παρασκεύασαν τα μέλη του ΔΣ Μπάτζιου Γιάννα και Λεοντίδου Ειρήνη:




 2) Στις 11-5-2014 συμμετείχε με το παιδικό-εφηβικό τμήμα του χορευτικού στο 3ο Φεστιβάλ Νεολαίας Κομοτηνής στα πλαίσια τον γιορτών των Ελευθερίων της Κομοτηνής:

 

3) Παρέλαση στα Ελευθέρια της Κομοτηνής στις 14-5-2014:

 4) Ελευθέρια Θράκης 2014 (14-5-2014): Με μία όμορφη και γεμάτη παρουσία, το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου μας, έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις «Ελευθέρια Θράκης 2014» του Δήμου Κομοτηνής, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, με αφορμή την εορταστική επέτειο της απελευθέρωσης της Κομοτηνής και την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα. Το χορευτικό μας συγκρότημα απαρτιζόμενο από παλαιούς χορευτές, αλλά και μέλη του εφηβικού μας τμήματος κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια για το χορευτικό του πρόγραμμα. Με τη σαρακατσάνικη λεβεντιά οι άνδρες και τη σαρακατσάνικη σεμνότητα που διακρίνει τις γυναίκες, παρουσιάστηκε ένα άρτια και καθώς πρέπει πρόγραμμα γεννώντας στις σκέψεις όλων μνήμες από το παρελθόν και την καθημερινή ζωή των προγόνων μας. Θερμές ευχαριστίες στον τραγουδιστή Ούτο Παναγιώτη και στον κλαρινίστα Τσιλιγγίρη Βαγγέλη που συμμετείχαν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς.

 
 

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Εσπερινός Καλογιαννίων

Εσπερινό με αρτοκλασία θα τελέσει ο Σύλλογος μας στις 23 Ιουνίου 2014 στις 19:30 στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και βρίσκεται στον Μουσειακό Παραδοσιακό Σαρακατσάνικο Οικισμό του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης, στο Γλυκονέρι Ροδόπης.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Βραβεία Ρουπακιά - Μπασδάνη

Βραβεία Ρουπακιά - Μπασδάνη


Vraveia
 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κύριοι Ρουπακιάς Ιωάννης, εργολάβος τεχνικών έργων, και Μπασδάνης Γεώργιος, καθηγητής χειρουργικής Α.Π.Θ., προσφέρουν χρηματικό ποσό ως επιβράβευση στα δύο Σαρακατσανόπουλα που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τον ανώτατο βαθμό πρόσβασης. Ο μεγαλύτερος βαθμός προσβασης βραβεύεται από τον κύριο Ρουπακιά Ιωάννη και ο δεύτερος μεγαλύτερος βαθμός πρόσβασης από τον κύριο Μπασδάνη Γεώργιο.

Δικαιολογητικά: Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βεβαίωσης βαθμού πρόσβασης από το Λύκειο Αποφοίτησης.
Κατάθεση δικαιολογητικών ταχυδρομικός στην Δ/νση της Π.Ο.Σ.Σ. Μυκηνών 17-19 Τ.Κ. 546 43 ή ιδιοχείρως.
Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες 6972697973 Καρυώτης Αθανάσιος.

Παρακαλώ στις βεβαιώσεις να αναγράφεται και τηλέφωνο επικοινωνίας.