Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση Π.Ο.Σ.Σ.:"Οι παραδόσεις μας φως και δύναμη για μια αντάξια συνέχεια"


Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00μ.μ, ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Νάκος Γιώργος, η γενική γραμματέας Λεοντίδου Ειρήνη και το μέλος Λεοντίδης Χρήστος, εκπροσώπησαν τον σύλλογο
στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων στο Makedonia Palace Hotel, Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη. 

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Οι Σαρακατσάνικες Φορεσιές από τη χρήση στην μουσειακή παρουσία". Παρουσιάστηκαν ομιλίες , ζωντανή παρουσίαση φορεσιάς από εκπροσώπους συλλόγων από όλη την Ελλάδα, δρώμενο από την θεατρική ομάδα της ΠΟΣΣ, τραγούδια και έκθεση με λαογραφικό υλικό (πορεία του νήματος-κούρος-μπουκάρι-πλύσιμο μαλλιού-λανάρισμα-τλούπα-γνέσιμο-ιδίασμα-αργαλειός-ύφασμακαι φωτογραφία από την νομαδική ζωή των Σαρακατσαναίων.

Επίσης, υπήρχε έκθεση Ζωγραφικής για πρώτη φορά σε Σαρακατσάνικη εκδήλωση. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε μια αξιόλογη έκθεση  αφιερωμένη στην παραδοσιακή φορεσιά και στην ποιμενική ζωή του αείμνηστου Σαρακατσάνου ζωγράφου εκ Βουλγαρίας Νίκου Ζάρρα. Τα έργα ήταν ένα μέρος από την ιδιωτική συλλογή του κ. Σκεύα Αντώνη.

Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση, γεγονός που αποδείκνυε το πλήθος κόσμου που έδωσε το παρόν. Ο σύλλογός μας ευχαριστεί ιδιαίτερα για την πρόσκληση και συγχαίρει θερμά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων για την άψογη οργάνωση!




















Δεν υπάρχουν σχόλια: