Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Συμμετοχή στο 16ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στον Λειβαδίτη Ξάνθης


Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 ο σύλλογός μας συμμετείχε στο 16ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στον Λειβαδίτη Ξάνθης. Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο μπάρμπα-Χρήστο Κουτσογιάννη. Ο σύλλογός μας συμμετείχε στα βιωματικά δρώμενα με την παρουσία του (μεσαίου) τμήματος του χορευτικού συγκροτήματος.











Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιάσμου 2016 "Προφήτης Ηλίας"

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου μας συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Προφήτης Ηλίας" του Δήμου Ιάσμου 2016. Ο σύλλογός μας δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση του καθώς θα κατείχε κεντρική θέση διότι το αρχειακό υλικό με παλιές σαρακατσάνικες φωτογραφίες που παρουσιάστηκε στην έκθεση δόθηκε στον σύλλογο για την καλύτερη αξιοποίησή του. Μετά τις μουσικές εκδηλώσεις ακολούθησε φαγητό στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου. 












Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Συμμετοχή Συλλόγου στο "μεγάλο παραδοσιακό γλέντι" στη Νέα Σάντα

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30 ο σύλλογός μας συμμετείχε , ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον πρόεδρο του χωριού Γιάννη Τσαραγκλή, στο γλέντι που διοργάνωσαν οι κάτοικοι της Νέας Σάντας στην πλατεία, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών. 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, χορεύοντας , όχι μόνο, σαρακατσάνικα, αλλά ποντιακά και θρακιώτικα. Το χορευτικό του συλλόγου, που απαρτιζόταν από 20 χορευτές του τμήματος επιδείξεων, συνόδεψε ο Βασίλης Σερμπέζης και στο κλαρίνο ο Κώστας Τζελέπης. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.








Αποχαιρετιστήρια γιορτή για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς της Σχολής χορού του Μ.Σ.Σ.Θ.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016,στις 18:30 (το μικρό τμήμα)  και 19:00 (το εφηβικό) το απόγευμα ,η Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου υποδέχθηκε τους μικρούς και έφηβους μαθητές της Σχολής Χορού με σκοπό την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια γιορτή,με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων για τη φετινή χρονιά.Οι μικροί μαθητές το διασκέδασαν ιδιαίτερα και γεύτηκαν φαγητά και αναψυκτικά που ετοίμασαν τα μέλη του Δ.Σ., Μπίκου Γιάννα, Μπάτζιου Ιωάννα και Λεοντίδου Ειρήνη. Η γιορτή κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και οι μικροί μαθητές έφυγαν ικανοποιημένοι αλλά και έτοιμοι να συμμετάσχουν στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις για τις οποίες ενημερώθηκαν και από τον χοροδιδάσκαλο της Σχολής, Κούκλαρη Στέφανο.

Οι μικροί χορευτές της Σχολής Χορού



Το εφηβικό τμήμα