Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ετήσιος χορός 2018


Το Σάββατο 27 Ιανουρίου 2018 και ώρα 20:00 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του, σε μια μοναδική Σαρακατσάνικη βραδιά που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Ποσειδώνιο
Παλλάς" στο 7ο χλμ Κομοτηνής-Λάγους, όπου γέμισε από Σαρακατσάνους και φίλους Σαρακατσαναίων.

Ο κόσμος απόλαυσε τα χορευτικά τμήματα, με πρώτο το παιδικό και στη συνέχεια το εφηβικό, τα οποία συνόδευσε στο τραγούδι οι Γιώργος Γραβάνης και Παναγιώτης Ούτος, με κλαρίνο τον Βαγγέλη Τσιλιγγίρη και στη συνέχεια γλέντησαν μέχρι πρωίας!


 


Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο σύλλογός μας αποφάσισε ομόφωνα να βραβευτούν για την εισαγωγή τους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) δυο Σαρακατσάνες με τόπο καταγωγής τις Σέρρες. 1)Καπρινιώτη Ευαγγελία του Ιωάννη για την εισαγωγή της στο τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας και 2) Καπρινιώτη-Νταή Κατερίνα του Χρήστου για την εισαγωγή της στο τμήμα Νομικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Σαρακατσαναίων.  Ο πρόεδρος κ.Μπίκος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Ξάνθης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Σερρών και των τοπικών συλλόγων Ηπειρωτών Ν.Ροδόπης, Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, και η Πρόεδρος του Συλλόγου "Ακρίτες" Αβροσίας, κ.Καραγιάννη Αργυρή.



Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Κομοτηνής κ. Πολιτειάδης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής κ. Σωτηρακόπουλος Νικόλαος, ο τέως Υπουργός κ. Στυλιανίδης Ευριπίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Στογιαννίδου Κλεοπάτρα, η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του συνδυασμού "Εμείς η Πόλη" κα. Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, η πολιτευτής της Ν.Δ. κα. Ελευθεριάδου Παρασκευή, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ.Βαφειάδης Ανέστης και ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ.Δεμίρης Αθανάσιος.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορευτές των τμημάτων, που απαρτίζονταν από μικρούς και εφήβους για την προσπάθεια που κατέβαλαν να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σαρακατσάνικη παράδοση μέσα από τους χρορούς.

Ευχαριστούμε θερμά και τους γονείς των μικρών μας χορευτών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Σύλλογό μας και στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη, διαφύλαξη και διάδοση της Σαρακατσάνικης παράδοσης.

Ευχαριστούμε επίσης, και τη χοροδιδάσκαλό μας κα Μαναβέλη Πελαγία που ήταν υπεύθυνη για την όμορφη παρουσία των χορευτικών μας τμημάτων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: 
1)Τζελέπης Παρ. Απόστολος, Λογιστής, Αγχιάλου 39, Κομοτηνή
2)Αφοί Κούτρα, Κτηνοτροφικές Επιχειρήσεις - Τυροκομείο, Παλλάδιο Κομοτηνής
3)Κιλτσίκης Ιωάννης, Καφενείο "Άστρα", Γ.Νικολάου 24, Κομοτηνή
4)Αυγερινός-Αυγή ΕΠΕ Εκκοκιστήρια Βάμβακος, Μελέτη Κομοτηνής

και τους χορηγούς επικοινωνίας:
1)ΕΡΤ-Περιφέρεια, 
2)Παραδοσιακός Fm του Σ.Σ.Ξάνθης

καθώς και όλους τους δωροθέτες για την "πλούσια" λαχειοφόρο μας.

Η μαζική προσέλευση του κόσμου στον ετήσιο χορό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: